Tudod mi a 3 leggyakoribb ok ami miatt kár keletkezik a magyar lakásokban?

Egy friss kimutatás szerint a lakásbiztosítási káresemények 75 %-át mindössze három káresemény okozta- és ebből kettő a viharkárokhoz köthető. A három kár a beázás, a csőtörés és a villámlás okozta káresemények.

Sajnálatos módon a magyar csővezetékrendszerek  átlagos életkora meghaladja a 40 évet, és mivel évente csupán a 2 százalékát cserélik ki vagy újítják fel, így a vízvezeték rendszer életkora és állapota tovább romlik. Sokszor csak akkor vesszük észre, hogy gond van a csövekkel, ha már árvíz szerűen tör ki a falból, a földből a víz. A legtöbb, amit tehetünk, hogy gyorsan elzárjuk a főcsapot, áramtalanítjuk a lakást, és igyekszünk minden ázhatót eltenni a víz útjából.

Csőtörésre akkor is gyanakodhatunk, ha a fal ázását észleljük. Csőtörésre utal, ha hirtelen megnövekedett a vízszámla, vagy csatornaszagot tapasztalunk a lakásban.

A csőtörés mentesítést, javítást bízd szakemberekre. Miskolc és környékén vállalunk csőtörések felderítését, mentesítést, javítást, ásással, véséssel, bontással és helyreállítással.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük